Čistenie DPF

Objednajte si termín na vyčistenie DPF filtra ešte dnes v Diviackej Novej Vsi. Ak máte filter z auta vymontovaný, môžete nám ho poslať a my vám ho vyčistíme a pošleme späť.

 

Filter pevných častíc (z anglického DPF - Diesel Particulate filters ) je súčasťou každého moderného dieslového auta vyrobeného po roku 2007. Je to filter, ktorý počas jazdy zachytáva sadze, ktoré produkuje každý motor a za normálnych okolností sa DPF sám regeneruje počas ustálenej rýchlosti. Krátke jazdy mu však nedovoľujú dokončiť proces regenerácie a sadze filter upchávajú a môžu znižovať výkon motora, zvyšovať spotrebu.

Zlý VS dobrý DPF

Upchatý filter pevných častíc často nebýva príčinou problémov spojených s dieslovým motorom, ale jeho následkom. Tým, že filter zachytáva sadze, ktoré motor produkuje, majiteľ si často ani nemá ako všimnúť, že motor hlási problémy. Na autách, ktoré ešte filter nemali ste si mohli všimnúť napr. nadmerné dymenie. Stačí na to poškodená hadica alebo zlé vstrekovače. Výmena alebo vyčistenie filtra teda neznamená vyriešenie problému. Aj preto profesionálny prístup znamená vyčistiť filter a spraviť kompletnú diagnostiku vozidla.

Čistenie DPF

filter vymontujeme z auta a skontrolujeme, či nie je poškodený

filter vymontujeme z auta a skontrolujeme, či nie je poškodený

skontrolujeme vnútro a zaplombujeme vstupy

otestujeme filter. Jeho priechodnosť a celkový stav.

Zanesený DPF filter

DPF vložime do certifikovaného stroja a spustíme čistenie s pomocou špeciálnej chémia a tlaku

Certifikovaný stroj na čistenie DPF

vysušený filter opäť otestujeme a porovnáme s počiatočným stavom

Vyčistený DPF filter

filter namontujeme späť do auta

diagnostikujeme riadiacu jednotku motora a vyriešime chyby


Čistenie DPF Prievidza od 150€

Naposledy upravené: 8. Jan 2021